Ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της Μακεδονικής Κουζίνας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στο Porto Palace Hotel, στις 21 Μαρτίου, στο δείπνο με τίτλο «Η Μακεδονική Κουζίνα στο πιάτο σας» που οργάνωσε το Κέντρο Unesco για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια και η Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ και την ευγενική συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, που μαγείρεψε ζωντανά για το κοινό, παραδοσιακές συνταγές της μακεδονικής Κουζίνας.

Στο δείπνο η Βίκυ Χατζηβασιλείου μίλησε για τη Μεσογειακή Διατροφή, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο  Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ το μουσικό συγκρότημα Passa Tempo πλαισίωσε την εκδήλωση με τους ρυθμούς της gypsy jazz και της μουσικής των δεκαετιών ’30 – ’40.

Τα έσοδα  της εκδήλωσης θα διατεθούν για την Κατασκήνωση Νέων, που διοργανώνει το Κέντρο UNESCO.