ΥΛΙΚΑ:

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Μισό λίτρο ζωμό κότας
300 γρ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια
400 ml ζεστό γάλα
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σʼ ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό για να χυλώσει. Ρίχνουμε το ζωμό κότας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Προσθέτουμε την πατάτα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Σε πολύ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και τη σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με φρέσκο πιπέρι.

LEAVE A REPLY