ΥΛΙΚΑ

Για το κρέας: σέλινο ψιλοκομμένο, άνιθο, μαϊντανό, πιπέρι μαύρο κόκκους, δάφνη, ένα κοτόπουλο, και ένα κιλό χοιρινό με κόκαλο, ένα κρεμύδι ψιλοκομμένο, ένα καρότο ψιλοκομμένο και ένα γογκίλι τριμμένο.

Για τη σούπα: τρεία παντζάρια, τέσσερεις πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους, μισό κιλό ντομάτες κομμένες, ένα κρεμύδι τριμένο, ένα καρότο κομμένο σε ροδέλες, μία πιπεριά κομμένη σε φέτες, ελαιόλαδο, αλάτι, μισό μέτριο λάχανο ψιλοκομμένο, τρεις κουταλιές τις σούπας ντοματοπελτές, τέσσερεις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, ένα κουταλάκι μέλι, έξι δαμάσκινα ξερά ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι.

Για το σερβίρισμα: μισό γιαούρτι στραγγιστό και λίγο άνιθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε το τριμένο σέλινο, τον ανήθο, το μαιντανό, τους κόκκους μάυρο πιπέρι και τη δάφνη, σε ηφασμάτινο σακουλάκι, δέστε το και βάλτε το σε κατσαρόλα μεγάλη, όπου θα μαγειρέψετε τις κότες και το κρέας. Προσθέστε το κοτόπουλο, το χοιρινό με τα κόκαλα και το νερό και βάλτε το σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Ξαφρίζουμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά για το κρέας, χαμιλόνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα. Τιλίγουμε τα παντζάρια καθαρισμένα σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στον φούρνο στους 180oC. Αφού κρυώσουν τα κώβουμε σε κύβους. Από την κατσαρόλα, βγάζουμε το κοτόπουλο και το χοιρινό, αφερούμε τα κόκαλα, περνάμε το ζωμό από σινουά, κρατάμε τον ζωμό και πετάμε τα υπολοίματα. Τον βάζουμε να πάρει μία βράση, προσθέτοντας τα κρεατικά, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι για 10 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά και το ρίχνουμε στο ζωμό με τα κρεατικά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα δαμάσκινα, το μέλι και τα σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και διορθόνουμε τη γεύση.

Σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνιθο.

LEAVE A REPLY