ΥΛΙΚΑ:

4 μεγάλα καλαμάρια ή 8 μεσαία, 800 γ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο,100 γ. πιπεριά κόκκινη κομμένηα σε φέτες, 100 γ. πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ξύσμα και χυμό μισού λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, 1 σφυνάκι ούζου, 80 ml. παρθένο ελαιόλαδο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Πλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια και αφαιρούμε τα πλοκάμια και το εσωτερικό κοκαλάκι (που είναι σαν πλαστικό). Τα βάζουμε για λίγο σε κρύο νερό με αλάτι και μισό λεμόνι.

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα γυρνάμε μερικές βόλτες, αλατοπιπερόνουμε και σβίνουμε με το ούζο.

Σε σκεύος φούρνου με καπάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκουπίζουμε τα καλαμάρια, τα γεμίζουμε με το μίγμα του σπανακιού και τα τοποθετούμε στο σκεύος.

Τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, μοιράζουμε από πάνω το ξύσμα και ψήνουμε στους 180 oC σκεπασμένα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.

LEAVE A REPLY