ΥΛΙΚΑ:

250 γ. γαρίδες μικρές, ξεφλουδισμένες, 1 ½ φλιτζ. Αλεύρι από ρεβίθια ή κοινό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουτ. Σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 κουτ. σούπας κάππαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, το λευκό και λίγο από το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα, ½ – 1 κουτ. γλυκού ή περοσσότερη πάπρικα γλυκιά, κατά προτίμηση ισπανική pimenton, αλάτι, ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μικρή κατσαρόλα και δυνατή φωτιά, βάλτε τις γαρίδες και νερό ίσα να τις σκεπάζει και αφήστε μόλις να πάρουν βράση. Με τρυππητό κουτάλι, βγάλτε γρήγορα τις γαρίδες.

Φυλάξτε, 1 φλιτζ. από νερό όπου έβρασαν και πετάξτε το υπόλοιπο. Σε γαβάθα, βάλτε το αλεύρι, το μαϊντανό, την κάππαρη, το κρεμμυδάκι και την πάπρικα. Προσθέστε ένα φλιτζ. νερό από τις γαρίδες, βάλτε αλάτι και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λίγο παχύτερο απ’ ό,τι θα έπρεπε για τηγανίτες. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για μία ώρα.

Ψιλοκόψτε τις γαρίδες και ανακατέψτε τες στο κουρκούτι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 oC. Σε βαθύ τηγάνι, βάλτε 2-3 εκατοστά λάδι, να κάψει. Βάζετε στο τηγάνι μία – μία κουταλιά σούπας από το μείγμα και με το κουτάλι δώστε σχήμα στρογγυλό, πιέζοντας να απλωθεί. Αφήστε ένα λεπτό από την κάθε πλευρά, να ροδίζουν οι τηγανίτες και βγάλτε από το τηγάνι, στραγγίξστε σε χαρτί. Κρατήστε στο ζεστό φούρνο μέχρι να ετοιμαστούν όλες. Σερβίρετε ζεστές.

LEAVE A REPLY