ΥΛΙΚΑ

1 αρνίσιο μπούτι γύρω στο 1 ½ κιλό (από το οποίο έχει αφαιρεθεί το κόκαλο χωρίς να κοπεί το κρέας), 150 γ. μυρώνια, 150 γ. καυκαλήθρες, 150 γ. τσουκνίδα, 150 γ. μάραθο ή άνηθο, 1 πρέζα ρίγανη, 150 γ. ανθότυρο, αλάτι, πιπέρι, 20 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, την τσουκνίδα και το μάραθο. Τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Λιώνετε με τα χέρια το ανθότυρο και το προσθέτετε στα χόρτα. Ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά και αλατίζετε. Με το μισό μείγμα γεμίζετε το μπούτι και το δένετε με σπάγκο. Βάζετε το μπούτι σε ταψί και το αλείφετε με το υπόλοιπο μείγμα. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ρίχνετε λίγη ρίγανη, αλατοπίπερο και σκεπάζετε το κρέας με αλουμινόχαρτο. Προσθέστε ένα ποτήρι χλιαρό νερό στο ταψί και ψήνετε στους 180 οC για 30′ περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30′ ακόμη και μέχρι να ροδίσει. Αφείνετε να κρυώσει ελαφρά και το κόβετε σε φέτες. Το σερβίρετε ζεστό με πατάτες τηγανητές.

LEAVE A REPLY